Cand trebuie sa va adresati medicului?

In cazul in care credeti ca aveti astm – dacă aveti crize de respiratie suieratoare si dificila insotita de tuse, care apar in anumite circumstante – este important sa va adresati medicului pentru consult si investigatii specifice care pot confirma/infirma diagnosticul. Instituirea precoce a tratamentului poate preveni evolutia nefavorabila si deteriorarea pe termen lung a functiei pulmonare.

Dupa diagnosticarea astmului, pentru monitorizarea simptomatologiei si ajustarea tratamentului, sfaturi avizate privind schimbarea stilului de viata, utilizarea corecta a inhalatoarelor. Astmul corect tratat va asigura calitatea vietii si poate preveni aparitia atacurilor grave, care pot pune viata in pericol.

Ori de cate ori aveti impresia unei inrautatiri/agravari a evolutiei/crizelor. Daca medicatia prescrisa (inhalatorul) pare sa nu mai aiba acelasi efect in ameliorarea simptomatologiei, nu ezitati sa solicitati imediat avizul unui specialist. Este gresit sa încercați să rezolvați problema fără consultarea medicului dumneavoastră, pentru ca  medicamente antiastmatice au efecte secundare si numai un specialist poate decide modificarea dozelor sau schimbarea medicatiei.

Sursa : Universitatea Transilvania Brasov  – Facultatea de Medicina 

MENU