replica franck-muller watches  replica hublot watches  replica panerai watches  replica bvlgari watches  replica patek-philippe watches  replica montblanc watches  replica longines watches  replica hermes watches  replica audemars piguet watches  replica vacheron constantin watches 

La multi ani cu ocazia Zilei Bibliotecarului!

Post 15 of 36

Astazi este Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor. Aceasta se sarbatoreste anual pe 23 aprilie si este organizata de UNESCO in scopul promovarii lecturii si a drepturilor de autor. Aceasta zi a fost  marcata pentru prima data in Spania, in anul 1923 in memoria scriitorului Miguel de Cervantes, care a murit in ziua respectiva.

Ulterior, in anul 1995, UNESCO a stabilit in mod oficial data de 23 aprilie pentru a serba Ziua Internationala a Cartii si a Drepturilor de Autor.

Tot astazi in Romania este sarbatorita Ziua Bibliotecarului. Data de 23 aprilie a fost declarata Ziua Bibliotecarului prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005. Astfel ca cele doua sarbatori sunt marcate concomitent in fiecare an.

Ziua Bibliotecarului a fost celebrata la Biblioteca Nationala a Romaniei prin programul “Tolle, lege!” (Ia si citeste!). Astfel, in cadrul programului, in spatiul Symposium situat la parter, au fost difuzate, intre orele 10.00 si 12.00, fragmente dintr-o serie de audiobook-uri publicate de editurile romanesti in ultimii ani. Intre orele 12.00 şi 14.00, in acelaşi spaţiu, Biblioteca Naţională a României a convocat laolaltă, bibliotecari si cititori, la o întâlnire in care fiecare, timp de 10 minute, sa citeasca, la alegere, cu voce tare, un fragment dintr-o carte, impartasind astfel cu cei prezenti ideile, impresiile si emotiile provocate de text, in orice format s-ar afla acesta.

Cu aceste prilej, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons, ureaza sincere felicitari un calduros La Multi Ani!, tuturor bibliotecarilor din Romania, despre care consideram ca nu au doar o profesie ci o misiune in a fi indrumatorii nostri pe drumul lecturii.

Reiteram totodata, pe aceasta cale importanta lecturii in viata tuturor. O carte citita este o experienta invatata. O carte citita dezvolta imaginatia. O carte citita insemana educatie. Cine are carte, are parte!

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

MENU