Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Astmului – “Controleaza-ti astmul! Traieste activ!”

Post 10 of 36

“Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Astmului”-  marcata anual in prima zi de marti a lunii mai, sub patronajul Natiunilor Unite si al organizatiei Global Initiative for Asthma (GINA) ( http://www.ginasthma.org/World-Asthma-Day).

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S.Romania – InfoCons in parteneriat cu  GlaxoSmithKline (GSK) Romania, Ministerul Educatiei Nationale, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale, Societatea Romana de Pneumologie, Colegiul Medicilor din Romania, Universitatea Transilvania Brasov – Facultatea de Medicina sustine Campania de Informare si Educare a Consumatorilor in domeniul sanatatii, cu privire la bolile cronice respiratorii, in special astmul.

Astmul este o boala cronica de plamani, caracterizata prin probleme recurente de respiratie si prin simptome ca lipsa de aer, respiratie suieratoare, senzatie de apasare in piept si tuse. In timpul unei respiratii normale, aerul circula liber in si afara din plamani.

Simptomele astmului variaza in timp si adesea ele se agraveaza, in mod caracteristic, in timpul noptii si in primele ore ale diminetii. Severitatea astmului variaza, de asemenea, de la individ la individ.

Astmul fiind o boala cronica, trebuie tratat permanent, nu numai in timpul crizelor. Un tratament corect de fond previne aparitia altor crize.

In cadrul Proiectului  a fost realizat atat un portal de informare – www.resursadesanatate.ro, unde publicul larg poate gasi informatii utile cu privire la astm: ce este, cum se manifesta, tipuri de astm, sfaturi si informatii utile, date statistice, legislatie din domeniul medical, intrebari si raspunsuri etc cat si o pagina de socializare aferenta Proiectului : https://www.facebook.com/resursadesanatate

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

MENU